Geen belastingheffing in box 1 bij tijdelijke verhuur van een deel van de eigen woning

De tijdelijke verhuur van een eigen woning is in de inkomstenbelasting in box 1 belast. Een gerechtshof besliste dat dit voor de tijdelijke verhuur van een deel van een eigen woning niet geldt. 

Net als de rechtbank oordeelde het gerechtshof dat de inkomsten uit de tijdelijke verhuur van een gedeelte van de eigen woning niet belast zijn in box 1. In tegenstelling tot de rechtbank oordeelde het gerechtshof echter dat dit wel belast is in box 3. Onlangs deed de rechtbank een uitspraak in een andere casus. De rechtbank blijft bij het oordeel dat zowel in box 1 als in box 3 geen belastingheffing plaatsvindt.

Verhuurt je tijdelijk een gedeelte van de eigen woning? Dan kan onder omstandigheden de opbrengst daaruit dus misschien onbelast blijven in box 1 en zelfs in box 3. Laat beoordelen of in jouw situatie hiervan ook sprake is en laat de gevolgen in kaart brengen.

Het laatste woord zal hierover waarschijnlijk nog niet gesproken zijn. Houd er daarom rekening mee dat de Hoge Raad nog tot een ander oordeel kan komen.

Neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt. Wij helpen je graag.